Englishcombe Lane by Hetreed Ross Architects | homify
Hetreed Ross Architects
Hetreed Ross Architects
Hetreed Ross Architects
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Englishcombe Lane

Hetreed Ross Architects designed and administered the construction of a contemporary extension and the complete refurbishment of a deteriorating 1930s art deco house in the suburbs of Bath. Our clients were enthusiastically involved in the process and Hetreed Ross worked closely with them on the design and planning of new interior spaces and throughout the construction period. The house was extended to create a new kitchen dining room which is the centre of family activities opening onto the garden, a home office and a master bedroom suite. The basement garage has been converted into a studio and the loft space converted into further bedrooms reached via a dramatic hanging oak stair in the semi-circular stair tower. Contemporary materials such as Terne Coated stainless steel roofing are juxtaposed with more traditional materials such as Bath stone ashlar, render and clay roof tiles. The existing house has been completely renovated including new high performance windows, improved insulation and solar thermal roof panels. The work has transformed the client’s house into a light and modern family home.

The project achieved highly commended in the Bath and North East Somerset Building Quality awards

Admin-Area