1930's Ground floor renovation by Chameleon Designs Interiors | homify
Chameleon Designs Interiors
Chameleon Designs Interiors
Chameleon Designs Interiors
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

1930's Ground floor renovation

The house built in the late 1930’s, was in poor condition and the work consisted of full renovation and refurbishment of the ground floor of the house. 2 living rooms one which had been part of an extension to the rear of the property carried out about 20 years ago; kitchen/dining space also part of the same extension. The décor and layout were poor, lacking a cohesive feel and the house hadn’t been decorated for the last 20 years.

A major part of the brief was to work with the clients to bring the ground floor up to standard creating a cohesive feel and to do this for a very tight budget. A great deal of the design work and project costing (9 months for this stage), prior to work on site, was taken up with achieving the budget of less than £80,000. This was achieved by being extremely creative with the designs by using pre existing furniture where appropriate and updating and if it was in a condition to be reused.

The lighting was coordinated and new built in lighting added to furniture. The flooring was in good condition except for one living room and the kitchen/dining space. This was addressed throughout with, a high quality plank like “amtico” floor in the kitchen/dining space and British wool carpets in the living room. The colour and decoration were coordinated throughout.

One of the major requirements was high quality built in furniture in both living rooms. This was designed and specified and built, including high quality LED recessed lighting to add to the decorative nature of the rooms and to add additional layers of light. In the front living room this also incorporated building in and mounting the TV and hiding all the AV equipment in the cupboard below.

The success of the project can be summed up by the client feedback “We are very pleased with the house, and now have the space to display all our family treasures. We have a place to relax and some comfort.”

Admin-Area