Windrift - Petersfield | homify
dwell design
dwell design
dwell design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
By clicking 'Send' I confirm I have read the Privacy Policy & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Windrift—Petersfield

Overview

The project comprises: a ground floor single-storey sunroom; two-storey rear extension and loft conversion to a detached house in Petersfield, Hampshire. The design makes best use of the structure whilst making minimal physical changes. The open-plan ground floor extension comprises a new kitchen, dining/living space providing garden views and increased light into the property. Ground floor internal reconfigurations provide: utility room, WC and cloak area. The ground floor sunroom maximise connections between the house and the garden and provide a light and airy relaxation space. The first floor extension provides a generous master-bedroom, en-suite and larger family bathroom. The roof space has been converted to provide two additional bedrooms and a shower room. Additional insulation in the roofspace has allowed the roof to become a warm-room suitable for the conversion to bedroom spaces. Highly insulated walls on the new-build areas has improved the sustainability credentials of the house. The changes allow Windrift to become a comfortable and increased energy efficient house to live in.

The house comprises timber frame, brick construction and a tiled roof and all extensions apply a sympathetic material palette in keeping with the existing house. Oak-framed trapezoidal windows and extensive glazing in the sunroom maximise light, amenity value and views. Windrift has been transformed into a fully-functional working home, bursting with traditional values, but also suitable for modern family life.

Client Testimonial

dwell design began working for us on the extension and refurbishment of our new home after the plan drawing company we had initially been recommended totally let us down. By comparison Anthony and the team were thorough, interested, passionate and knowledgeable with much appreciated attention to detail. I felt that Anthony took the time to understand what it was that we were looking for in our home and tailored the plans to suit what we really needed, coming up with a design that worked for us. The final result is all we had hoped for and more and would not have happened without all the hard work from the dwell team. They have all been a pleasure to work with.

  • Sunroom Extension dwell design Country style house

    Sunroom Extension

  • Sunroom Extension dwell design Living room

    Sunroom Extension

  • Open-plan dining area dwell design Kitchen

    Open-plan dining area

    Editors’ Ideabooks with this photo
    Ideabooks: 1
    ["EN"] [Published] 9 vital elements to include in your farmhouse kitchen
  • Open-plan Living Space dwell design Kitchen

    Open-plan Living Space

  • Kitchen & Breakfast Bar dwell design Kitchen

    Kitchen & Breakfast Bar

  • Hallway dwell design Country style corridor, hallway& stairs

    Hallway

  • Hallway dwell design Country style corridor, hallway& stairs

    Hallway

  • Hallway dwell design Country style corridor, hallway& stairs

    Hallway

  • Family Room dwell design Living room

    Family Room

  • Stairs & Landing dwell design Country style corridor, hallway& stairs

    Stairs & Landing

  • Bathroom dwell design Country style bathroom

    Bathroom

  • Bathroom dwell design Country style bathroom

    Bathroom

  • Stairs & Landing dwell design Country style corridor, hallway& stairs

    Stairs & Landing

  • Stairs to Second Floor dwell design Country style corridor, hallway& stairs

    Stairs to Second Floor

  • Rear Elevation dwell design Country style house

    Rear Elevation

Admin-Area